Şbt

Bütün sınıf düzeylerinde her öğrenciye dilimizin zenginlikleri olan birer atasözü ve deyimleri araştırması istenir. Araştırma esnasında çıkış zamanları, nasıl meydana geldikleri ile ilgili bilgi toplanmlari istenir. Bu bilgiler kayıt altına alınır. Alınan bilgiler derlenip toparlandıktan sonra not alınır. Sınıfa getirilerek öğrenciler karşısında paylaşılması istenir. Bütün sınıf duzeyleri bunları dinleyip öğrendikten sonra uygulama son bularak diğer öğrencilere sıra geçer. Bu uygulamayla öğrenciler dilimizin zenginliklerini öğrenir. Kendi öz kültürlerini günlük hayatta kullanımı arttırarak toplumun bilinçlenmesine,  yabancı kelimelerin Türkce karşılıklarını bulmalarına ve dilimizi korumamıza yardımcı olacak nesiller yetiştirmeye olanak sağlar.

Şbt

Uygulama geri dönüşüm ve temiz dünyamız farkındalığını arttırmak üzere yapılmıştır. Çocukların geri dönüşüme ilişkin farkındalıklarının oluşturulması amacıyla animasyon ve görsel materyallerle öğrenmeler sağlanmıştır. Bilişsel gelişim alanı fiziksel gelişimle desteklenerek taç yapım etkinliği yapıldı. Çocukların “Grafik okuma”, “Eşleştirme” gibi üst düzey bilişsel alan gelişimleri oyun etkinlikleri ile desteklendi. Okulumuzda bulunan kullanım ömrü dolmuş farklı materyallerden üretilmiş ürünlerin çöpe değil geri dönüşüm kutularına atılması gerektiği farkındalığı sağlandı. Bu kapsamda çocuklara birebir uygulama fırsatı ile yaparak yaşayarak öğrenmeler gerçekleştirildi.

Şbt

Battani Uzay, Havacılık ve Bilim Merkezini ziyaret ederken; minik öğrenciler burada eğitim ve teknoloji sınıflarını, uzay ve havacılıkla ilgili maketleri görüyor. Öğrencilere uzay ve havacılıkla ilgili bilgiler de verilirken, 3d yazılım, stem ve VR ders sınıfları da tanıtılarak yazılım teknolojilerinin temeli de gösteriliyor.

Şbt

İslam'ın temel şartlarından ve Peygamberimizin en sevdiği ibadetlerden olan namazla ilgili olarak namaza sevgi ve ilgi uyandırmak amacıyla seccadeler yapıldı. Sınıfımızda sergilendi.  Namazın önemi üstüne konuşuldu. El emeğimizle seccade yaparak namaza dair aidiyet ve merak oluşturuldu.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında sınıflarımızda yetenek paylaşım saati etkinlikleri yapıldı. Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında sınıflarımızda en sevdiğini paylaş etkinlikleri yapıldı. Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Ock

Dönem sonu faaliyet haftası kapsamında sınıflarımızda bilgi yarışması ve kelime oyunları etkinlikleri yapıldı. Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Ock

Başarıyı İzleme ve Geliştirme Projesinin (BİGEP) amacı;   • Yönetici ve öğretmenlerimizin mesleki gelişimlerini desteklemek, • Motivasyonlarını artırmak, • Öğrencilerimizi eğitsel, akademik, mesleki ve kişisel rehberlik hizmetleriyle desteklemek, • Öğrencilerimizin ilgi ve yeteneklerine uygun sanatsal, sportif ve kültürel faaliyetlerde yer almalarını sağlamak, • Kendilerini tüm yönleriyle keşfetmelerine destek olmaktır.

Ock

Etkinlik kapsamında öğrenciler 14.12.2023 tarihinde saat 9.30 da okula gelen iki otobüs aracığıyla etkinlik yerlerine götürüldü. Ilk olarak Şair Nabi Dijital sinema salonunda öğrenciler Rafadan Tayfa filmini izlediler. Daha sonra öğrenciler Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Koordinasyon Merkezine götürüldü. Orada öğrencilere Gençlik merkezi gezdirildi. Ilk olarak öğrenc iler müzik atölyesine götürülerek canlı müzik gösterisi yapıldı. Daha sonra öğrenciler resim atölyesine giderek orada yapılan çalışmaları incelediler. Son olarak öğrencilere merkezde bulunan dart oyunu tanıtıldı ve önemli çalışmalar gösterildi.

Ock

Söz konusu projeye ihtiyaç duymamızın nedeni, Okul Müdürlüğü, okul öğretmenleri ve veliler ile işbirliğiyle, öğrencilerin ve velilerin evlerini sınıf rehber öğretmenleri, ders öğretmenleri ve okul idaresi olarak ziyaret etmek; öğrenci ve öğrenci velilerinin okuldan beklentilerini öğrenmek; öğrencinin yaşadığı ve çalıştığı ortamı görmek; başarının artırılması için ev ortamında yapılabilecek düzenlemeler ve iyileştirmeler hakkında velileri bilgilendirmek hedeflenmektedir.

Öğretme-öğrenme sürecinde okul başarısını arttıran faktörler üzerinde yapılan araştırmalar, öğrencilerin akademik başarılarında okul-aile dayanışmasının hayatî bir etkiye sahip olduğunu ortaya koymuştur. Ancak bu dayanışmadan yeterince faydalanılamadığı da görülmüştür. Bu sebeple, hazırlanan “Girilmedik Ev Kalmasın Projesi” ile okul-aile arasındaki eğitsel birlikteliği gerçekleştirmek ve 8. sınıftaöğrenim gören öğrencilerin akademik sosyal, manevî, kültürel, sanat ve spor alanlarındaki başarı düzeylerini arttırmak ve onları mesuliyet duygusu gelişmiş sağlıklı ve mutlu kişiler olarak yetişmek hedeflenmiştir. Çocukların eğitimlerinde ailenin ve okulun rolünün ne kadar önemli olduğu düşünüldüğünde öğrencilerimizin akademik, sosyal ve kültürel başarının istenilen düzeye gelebilmesi, birey olarak daha duyarlı bir şekilde yetiştirilmeleri için okul-aile işbirliğinin geliştirilmesi gerekmektedir.