ŞANLIURFA / KARAKÖPRÜ - Kırkpınar Ortaokulu

Nis

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı okulumuzda tören eşliğinde coşkuyla kutlandı. Törende öğrencilerimiz günün anlam ve önemini belirten şiirler ve yazılar seslendirdi. Görevli öğrencilerimiz gelen ziyaretçilere gösterilerini sundular. Gösteriler sonrası öğrenciler arasında çeşitli yarışmalar yaptık. Kazanan öğrencilerimize hediyelerini takdim ettik. Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.

Nis

Bigep kapsamında öğrencilerimizin akademik başarısını ve motivasyonlarını arttırmaya yönelik rehberlik faaliyetleri düzenledik. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

İslam dininde büyük önem arz eden cami ve mescitler, İslam’ın alameti olarak sayılmıştır. Herhangi bir yerde bulunan bu ibadethaneler, o yerde Müslüman halkın yaşadığını gösterir. Peygamber efendimiz Hz. Muhammed, Allah’a en sevimli gelen yerin camiler olduğunu söylemiştir.  Bu sebeple camilerin öneminin anlatılması, anlaşılması, Ramazan'ın idraki ve anılması için mahyalarla süslü çeşitli camiler öğrencilerimiz tarafından yapıldı.

Mrt

Etkinlik kapsamında öncelikle öğrencilere belirli görevler verilmiştir. Ilk olarak öğrencilerle birlikte poster çalışmasında Beyin Fırtınası yapılmış ve nasıl bir poster yapılacağı konusunda fikir birliğine ulaşılmıştır. Daha sonra öğrencilerle birlikte poster oluşturulmuştur poster tamamlandıktan sonra kelime yazımına başlanmıştır ve kelimeler poster ile birlikte tasarlanarak birleştirilmiştir.

Mrt

Etkinlik kapsamında öğrenciler ilk olarak işlenen ünitelerle ilgili kelimeleri kelime defterlerine yazdırılıp. Daha sonrasında bu kelimeler küçük kelime kartlarına yazılıp her dersin son 10 15 dakikasında öğrencilerle birlikte oyun tarzında oynanmaktadır.

Mrt

Uygulamaya başlamadan önce öğrencilerle birlikte gerekli malzemeler toplanmıştır. Öğrencilerle birlikte görev dağılımı ve saat tasarımı yapılmıştır. Saat tasarımı yapılmadan önce saatler konusu anlatılmış ve konuyla ilgili etkinlikler yapılmıştır. Saat tasarımı yapıldıktan sonra dersin son dakikaları öğrencilerle birlikte oyun şeklinde saat etkinliği yapılmıştır.

Mrt

İnteraktif materyali dağıtarak öğrencilerin kağıtları kesip yapıştırarak öğrenmeyi kalıcı hale getirdik.Öğrencilerimiz hem eğlendiler hem de sorumluluk alarak sorumluluk bilincini geliştirdik.

Mrt

Milli eğitim bakanlığımızın 6.sınıflara yönelik Türkçe ortak sınavı yapıldı. Bigep kapsamında 7 ve 8 sınıflarımıza deneme sınavı yapıldı emeği geçen herkese teşekkür ederiz.

Mrt

Öğrencilerimizin evde okuma alışkanlığı kazanmaları için veli ziyaretlerimiz devam ediyor. Emeği geçenlere teşekkür ederiz.

Mrt

Proje kapsamında öğrenciler “Kitap Okuma Özet Defteri” oluşturdu. Defterde yer alan bölümlere okudukları hikayeye ait bilgiler yazıldı. Çalışmalar özenle hazırlandı. Ay sonunda en fazla özeti çıkaran öğrenciye çeşitli hediyeler verilmesine karar verildi. Projeyi  tanıtan bir afiş hazırlanarak sınıf panosuna asıldı. Projede yer alan bazı çalışmalar fotoğraflandı.

Mrt

Okulumuzda "12 MART İSTİKLAL MARŞI'NIN KABULÜ ve MEHMET AKİF ERSOY'U ANMA ETKİNLİĞİ" düzenledik. Emeği geçen herkesi tebrik ederiz.