BİGEP ÖĞRENCİLERİN MATEMATİK DERSİNE YÖNELİK BAKIŞ AÇILARI ÇALIŞMASI

-          Çalışma 7.sınıf öğrencilerine uygulanmıştır. Bu çalışmada öğrencilerin matematik dersine ait bakış açılarının bulunması yani matematik dersini nasıl algıladıklarının ortaya çıkarılmasında kolaylık sağlayacağı düşünülmektedir.

-          Öğrencilerin matematik dersine ait düşüncelerin bulunması amacıyla sinektik tekniği uygulanmıştır. Bu teknik akademik düzeyde çokça kullanılan bir yöntem olduğu literatür taraması yapıldığında görülmüştür.

-          Sinektik tekniği, öğrencilerinin matematik dersine yönelik düşüncelerinin bulunması amacıyla öğretmen tarafından düzenlenerek hazırlanmıştır. Burada öğrencilere hazırlanan soru ‘‘Matematik dersi ….. hayvanı gibidir. Çünkü …………….’’ şeklinde olmuştur.

-          Öğrenciler bu soruya matematik dersini hangi hayvana benzettikleri görülürken çünkü kısmında ise bu hayvanla matematiği hangi hayvanın özelliği ile bağdaştırdığı görülecektir.

Öğrencilerden alınan dönütler ışığında öğrencilerin matematik dersine ait düşünceleri bulunup ona göre öğretimin gerçekleştirilmesiyle de öğrencilerin akademik başarılarını artıracağı düşünülmektedir.

04-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-202404-04-2024

Yayın: 04.04.2024 - Güncelleme: 04.04.2024 11:09 - Görüntülenme: 37