Dilimizin Zenginlikleri Projesi

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında anasınıfımızda kitap farkındalığı etkinlikleri yapıldı. İçerik ve dış tasarım konusunda yaratıcılık çalışmaları eşliğinde “Kendi Kitabımı Yapıyorum” konulu çalışma tamamlandı. Emeği geçen öğretmen ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

Ara

Dilimizin Zenginlikleri Projesi kapsamında okulumuzda çalışmalar başlattık. Öğrencilerimiz süreçte aktif rol alarak ve eğlenerek dilimizin zenginliklerinin farkına vardı. Projemizin aralık ayı faaliyeti olan Yunus Emre Okumaları ve Çalışmaları devam etmektedir. Emeği geçen öğretmenlerimizi ve öğrencilerimizi tebrik ederiz.

YUNUS EMRE HAKKINDA

Yunus Emre (638-720/1240-1320) Tabduk Emre'nin deyimiyle “Bizim Yunus”, 13. yüzyılın ikinci yarısı ile 14. yüzyılın başlarında Anadolu'da yaşamış büyük bir mutasavvıf ve şairdir. Hayatıyla ilgili ilk kaynaklar menkıbe türü rivayetlerden oluşmakla birlikte tekkesi hakkında arşiv kayıtları mevcuttur.

Yunus Emre sanat yaşamında halka, açık bir dille hitap etmiştir. Türkçeyi çok güzel kullanmıştır. Bu da Yunus Emre'nin her zaman okunup anlaşılmasında büyük rol oynamıştır. Yunus'un şiirleri tasavvuf ağırlıklıdır.

''Yaratılanı sevdik, yaratandan ötürü'' diyerek hoşgörünün önemini vurgulamıştır. Yunus Emre halk tarafından oldukça sevilmiştir. Anadolu'nun çeşitli bölgelerinden adına anıt mezarlar yaptırılmıştır. Aruz ölçüsü ile de şiirler yazmıştır. Ancak onun en güzel şiirleri hece ölçüsü ile yazdıklarıdır. Yunus Emre’nin “Risalettün- Nushiyye” ve “Divan” olmak üzere iki eseri bulunmaktadır.